een addertje onder het gras


een addertje onder het gras 1.0

een onzichtbaar gevaar
De variant een addertje onder het gras komt het frequentst voor.

Algemene voorbeelden


Pettr Rudi naar het Italiaanse Perugia, het stond al in de krant. Er blijkt echter een adder onder het gras te zitten. Noch Molde, de Noorse club waar Rudi enkele dagen geleden nog een contract voor 5 jaar tekende, noch de speler willen financieel over de brug komen voor de contractbreuk ten opzichte van AA Gent.

De Standaard,

Playcups zijn simpele bakjes in polypropyleen. Zij zijn voorlopig verkrijgbaar in vijf kleuren en ongeveer zo groot als een yoghurtpotje. Ze zijn volledig recycleerbaar en de zijkanten hebben gleuven, waardoor de bakjes aan mekaar kunnen worden bevestigd. Met 99 potjes kan een stoel worden gemaakt, met 140 bakjes is een tafel mogelijk. "Ik heb mij ook al afgevraagd waarom niemand anders daar eerder aan gedacht heeft", lacht Hedwig Van Roy. "Het is zo'n goed idee dat ik eerst ook naar de adder onder het gras zocht. Maar die heb ik niet gevonden."

De Standaard,

De loterij was een initiatief om de bekendheid met internet te vergroten en werd gesponsord door Bill Gates himself. Uit alle mailadressen was het mijne gekozen. Ik moest het bedrag voor een bepaalde datum claimen, anders ging het terug naar de kas. Verplichtingen waren er niet. Wat doe je dan? Je bent toch een dief van je eigen portemonnee als je niets laat horen. Of zou er toch ergens een addertje onder het gras zitten?

http://www.uvt.nl/univers/nieuws/0304/02/spam.html,

En ook de participatiemaatschappij Gelders Beheer, die de 30 procent bezit waarop KNP BT een optie heeft, kreeg een ontheffing. Adder onder het gras is dat bij verkoop van de aandelen het stemrecht vervalt en dus opnieuw een ontheffing moet worden aangevraagd. Door deze constructie kan de raad van bestuur een overnemende partij de zeggenschap over de onderneming onthouden.

NRC,

Eén van de supplementen die claimt dat zij kan zorgen voor een verhoogd zuurstoftransport is de stof natriumfosfaat (Na3PO4). Hoewel sommige wetenschappelijke studies een prestatieverbetering vonden, schuilt er ook hier weer een adder onder het gras. Zo blijkt dat inname van natriumfosfaat over een periode langer dan vier dagen voor een negatieve terugkoppeling in het lichaam zorgt. Het lichaam gaat meer fosfaten uitscheiden dan er worden ingenomen. Deze fosfaten worden onttrokken uit de botten waardoor o.a. de botdichtheid afneemt.

http://www.wvc.vlaanderen.be/gezondsporten/voeding/